Nieuws

Memphis voelt zich fit: 'ik denk dat ik klaar ben om in de basis te staan'

Memphis voelt zich fit: 'ik denk dat ik klaar ben om in de basis te staan'

27-11-2022 14:10 Laatste update: 14:49

Memphis Depay is klaar om in de basis te starten op het WK, zo stelt hij zelf tegenover het Algemeen Dagblad. De aanvaller wordt door de technische staf nog rustig gebracht na zijn blessure en viel pas twee keer in.

Depay ging met een blessure mee naar het WK in Qatar. Hoewel de aanvaller vlak voor de start weer hersteld was, wilde bondscoach Louis van Gaal geen risico nemen. Na tweemaal op de bank te zijn gestart denkt Depay zelf klaar te zijn voor een basisplaats. "Ik ben meegegaan in hoe de staf het ziet. Als je vraagt of ik zelf al weer eerder had willen starten, dan is het eerlijke antwoord: ja. Maar ik snap ook het traject dat de bondscoach voor ogen had. Ik voel me fit nu, de blessure was al geheeld en het lichaam reageert goed op inspanning, ook na een pittige training de dag na een wedstrijd. Dus ik denk dat ik klaar ben om in de basis te staan."

Na het tegenvallende resultaat tegen Ecuador kwam er een stortvloed aan kritiek op het Nederlands elftal. Aan motivatie is volgens Depay in ieder geval geen gebrek in de spelersgroep. "Het zit 'm vooral in het transporteren van de bal van achteruit naar voren, door de linies heen. Als Frenkie de Jong de bal krijgt, moet er daarna ook weer een schakel zijn van Frenkie naar mij. We praten er onderling over, we werken eraan, maar wel zonder te vervallen in negativiteit." Over het verloop van het WK is Depay ook duidelijk. "We streven naar zo goed mogelijk spel en naar groei. Ik ga er vanuit dat we nog lang in het WK zitten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s