Nieuws

Tchouaméni neemt het op voor teamgenoot: 'Toen was de sfeer ook al erg goed'

Tchouaméni neemt het op voor teamgenoot: 'Toen was de sfeer ook al erg goed'

27-11-2022 13:50 Laatste update: 13:54

Aurélien Tchouaméni heeft ontkent dat de spelersgroep van Frankrijk er op vooruit is gegaan na het wegvallen van Karim Benzema. Volgens de middenvelder was de sfeer altijd al goed.

L’Equipe kwam met het verhaal naar buiten dat de spelersgroep van Frankrijk 'lichter' was geworden na het wegvallen van de Ballon d’Or-winnaar. Volgens Tchouaméni is daar niets van waar. "Ik wil nog even terugkomen op iets wat ik zag over het vertrek van Karim, dat we ons beter zouden voelen sinds zijn vertrek. Dat klopt totaal niet. Toen hij er nog was, was de sfeer ook al erg goed", zei de 22-jarige middenvelder tegenover RMC Sport. "De groep voelt zich goed, we kunnen goed met elkaar overweg."

Frankrijk plaatste zich zonder Benzema voor de volgende ronde op het WK. Hoewel er nog een wedstrijd tegen Tunesië tussen zit, focust de groep van bondscoach Didier Deschamps zich al op de achtste finale. "We moeten de competitie en de tegenstander respecteren, maar ons doel is de achtste finale. Ik ga geen risico's nemen. Vraag me nog niet wie, maar ik ga zeker rouleren. Het is onze verdienste dat we spelers lucht kunnen geven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!