Nieuws

Van Dijk: 'Pijnlijk dat Van Basten vraagtekens stelde bij mijn leiderschap'

Van Dijk: 'Pijnlijk dat Van Basten vraagtekens stelde bij mijn leiderschap'

27-11-2022 12:01 Laatste update: 12:05

Virgil van Dijk heeft twee dagen na zijn meningsverschil met Marco van Basten teruggeblikt op de situatie. De captain van Oranje baalde vooral dat er vraagtekens werden geplaatst bij zijn leiderschap.

Van Basten verwachtte meer van de aanvoerder van het Nederlands elftal, waarop Van Dijk stelde dat de analist nooit positief is. De verdediger vond zijn reactie  'niet zo slim'. "Ik heb alleen maar respect voor de voetballer Marco van Basten en wat hij heeft bereikt. En dat zal altijd zo blijven. Maar ik ben ook maar een mens. Op dat moment had ik er niets over moeten zeggen, omdat ik ook dondersgoed weet dat dit natuurlijk weer veel groter wordt gemaakt dan zou moeten", vertelt Van Dijk bij de NOS.

"Ik vind dat het heel makkelijk is om meningen te geven, zonder dat je weet wat de tactische bedoeling is", vervolgt de Oranje-captain. "Natuurlijk kunnen sommige momenten beter, dat is zo. Maar wat ik pijnlijk vond, is dat hij vraagtekens stelde bij mijn leiderschap. Dat vond ik op dat moment lastig te 'handelen', maar dat had ik beter moeten doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s