Argentinië wint do-or-die-wedstrijd tegen Mexico door goals van Messi en Fernandes

26-11-2022 21:56

Argentinië heeft in de do or die-ontmoeting met Mexico gedaan wat het moest doen. In een fysieke uitputtingsslag wisten de Argentijnen in de tweede helft het verschil te maken. Waanzinnige doelpunten van Lionel Messi en Enzo Fernandes bepaalden de eindstand op 2-0.

Het was te verwachten in een affiche tussen Argentinië en Mexico, waar de grinta bij alle spelers vloeit. Het leidde in de openingsfase tot een fysieke krachtmeting tussen beide ploegen en dat maakte het voetballen lastig. Scheidsrechter Daniele Orsato besloot bovendien de meeste overtreding onbestraft te laten en dat deed het voetbal niet ten goede.

In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot enorme kansen en was het vooral een slagveld op het middenveld. Andrés Guardado werd na veertig minuten gewisseld voor Érick Gutiérrez, wat menig PSV-fan waarschijnlijk deed opspringen. Guti pakte in de vijftigste minuut een gele kaart na op de noodrem te hebben getrapt tegenover Messi.

Argentinië probeerde door het fysieke spel van Mexico heen te voetballen, maar bleef het moeilijk hebben met het fysiek zware spel. Zodra Messi aan de bal dreigde te komen, sprong er drie man tevoorschijn en werd de aanval onschadelijk gemaakt. Argentinië speelde om te winnen, terwijl Mexico speelde om niet te verliezen, wat duidelijk te zien was aan het spelbeeld.

Na ruim een uur spelen vond Argentinië toch nog een gaatje. Messi kreeg iets te veel ruimte en besloot van een meter of twintig uit te halen. Het schot belandde in de hoek en was Guillermo Ochoa te machtig. Na de openingstreffer wist Mexico dat het iets moest doen en werd het spel íéts minder fysiek. Argentinië ontsnapte even later in de counter, maar de eindpass op Messi ontbrak aan scherpte.

In de slotfase besloot Mexico op zoek te gaan naar de gelijkmaker en probeerde juist Argentinië het spel zoveel mogelijk stil te leggen. Kleine irritaties ontstonden naarmate het duel zijn einde naderde. In minuut 87 besloot invaller Enzo Fernandes uit te halen en zijn schot krulde heerlijk achter Ochoa. Uiteindelijk kwam de voorsprong van de Argentijnen niet meer in gevaar en leeft het land nog in de strijd om de achtste finales. Argentinië staat nu op drie punten na twee duels, Mexico pakte tot dusver slechts één punt en moet hopen dat Polen van Argentinië weet te winnen in de laatste groepswedstrijd.