Nieuws

Lewandowski verklaart emoties na goal: 'Kan misschien wel mijn laatste WK zijn'

Lewandowski verklaart emoties na goal: 'Kan misschien wel mijn laatste WK zijn'

26-11-2022 20:18
1

Robert Lewandowski won zaterdagmiddag met 'zijn' Polen met 2-0 van Saoedi-Arabië. De goalgetter maakte zijn eerste WK-doelpunt en hield het daarbij niet droog. Na afloop verklaarde hij zijn emoties, geciteerd door Voetbal International.

"Hoe ouder, hoe emotioneler ik word", aldus de 34-jarige aanvoerder. "Ik ben me ervan bewust dat dit misschien wel mijn laatste WK kan zijn. Als je voor de nationale ploeg speelt, moet je je concentreren op de resultaten, maar persoonlijk wil ik ook graag goede statistieken nastreven. Ik heb altijd al willen scoren op een WK en mijn droom is vandaag uitgekomen."

Lewandowski schiet de ene na de andere bal tegen de touwen bij FC Barcelona, maar had dat op een WK dus nog nooit gedaan. Zijn bondscoach, Czeslaw Michniewicz, was niet verrast. "Ik weet hoe sterk zijn wens was om te scoren, zeker na de vorige wedstrijd. Het hele team steunde hem."

Polen staat na twee poulewedstrijden bovenaan in poule C met vier punten. Saoedi-Arabië heeft er drie. Mexico (één) en Argentinië (nul) komen later op de zaterdag in actie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!