Nieuws

VN Man of the Match: Mbappé toont zijn klasse en is wederom beslissend

VN Man of the Match: Mbappé toont zijn klasse en is wederom beslissend

26-11-2022 18:59

Frankrijk heeft zaterdagavond met Denemarken afgerekend in een bloedstollend duel. Kylian Mbappé was twee keer trefzeker voor Les Bleus en is daardoor verkozen tot VN Man of the Match.

De snelheid en explosiviteit van Mbappé was al na twintig minuten meer dan duidelijk in het duel met Denemarken. De Franse spits lanceerde zichzelf en leek in zijn eentje op weg naar Kasper Schmeichel, maar werd omver getrokken door Andreas Christensen. Denemarken ontsnapte aan rood, Mbappé liet zien dat hij er was. 

Het duurde even voordat Frankrijk controle had over de wedstrijd, maar na een uur spelen was het tóch raak voor de ploeg van Didier Deschamps. Mbappé combineerde goed met Theo Hernández aan de linkerkant, kreeg de bal terug en drukte af. Voor Mbappé was het zijn tweede doelpunt van het toernooi.

Denemarken kwam verrassend langszij, maar lette in de slotfase onvoldoende op: Mbappé dook op bij de tweede paal en liep een magistrale voorzet van Antoine Griezmann binnen met zijn knie. Met zijn tweede goal van de avond voegt Mbappé zich naast Enner Valencia als topscorer van het WK: drie doelpunten in twee duels en zo ongelooflijk fijn om naar te kijken.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!