Frankrijk wint van Denemarken door Mbappé en is achtste finalist

26-11-2022 18:56
1

Frankrijk heeft zaterdag in een spannend duel afgerekend met Denemarken. De Denen mochten lang hopen op een stunt, maar treffers van Kylian Mbappé maakte een einde aan alle Deense hoop. De Fransen zijn daarmee het eerste land dat zich voor de achtste finales kwalificeert.

Frankrijk begon als favoriet aan het duel met de Denen, maar het spelbeeld liet in de openingsfase een ander beeld zien. In de eerste tien minuten was de bal vooral op de helft van Frankrijk te vinden en jaagde de ploeg van Didier Deschamps goed op. Na de openingsfase kwam Frankrijk beter in het duel en ontstonden de eerste kansen.

Halverwege de eerste helft ontsnapte Denemarken aan een rode kaart. Kylian Mbappé ontsnapte uit de verdediging van de Denen en Andreas Christensen trok aan de noodrem. De scheidsrechter was echter van mening dat er nog Deense verdedigers waren die de aanvaller konden stoppen en kreeg de speler slechts geel. Drie minuten later gaf Andreas Cornelius een nare tik op de enkel van Olivier Giroud, wat ook met geel werd bestraft. Frankrijk werd naarmate de eerste helft vorderde dominanter, maar Denemarken wist de rust te halen met een stand van 0-0.

In de tweede helft brak Frankrijk na een kwartier spelen de ban. Mbappé combineerde goed met Theo Hernández en schoof gedecideerd binnen. Frankrijk leek daarmee met Denemarken, dat veel zwakker was, te hebben afgerekend, maar niks was minder waar. Slechts een paar minuten na de openingstreffer lag de 1-1 al in het net. Christensen kopte hard binnen uit een hoekschop van Christian Eriksen.

Na de gelijkmaker ging het duel gelijk op, maar begon Denemarken steeds meer voor de overwinning te spelen. Zo kwam Kasper Dolberg binnen de ploeg en verving de voormalig Ajax-spits Mikkel Damsgaard. Frankrijk had echter een geheim wapen in de vorm van Mbappé. De spits dook op bij een voorzet van Griezmann en zorgde met zijn tweede van de avond voor de 2-1. Denemarken kwam die klap niet meer te boven.

Door de overwinning is Frankrijk als eerste land gekwalificeerd voor de achtste finales van het WK. Denemarken moet in de laatste wedstrijd winnen om nog een kans te maken en verzamelde pas één punt.