Nieuws

VN Man of the Match: Szczęsny pakt strafschop en houdt zijn ploeg op de been

VN Man of the Match: Szczęsny pakt strafschop en houdt zijn ploeg op de been

26-11-2022 16:19

Polen heeft zaterdagmiddag zeer goede zaken gedaan in het duel met Saudi-Arabië. Aan de kant van de Polen was het voornamelijk Wojciech Szczesny die een pluim verdient: de doelman hield een strafschop en had een aantal fraaie reddingen in huis. Daarom is Szczesny uitgeroepen tot de VN Man of the Match.

Polen wist van tevoren dat het met een overwinning een goede kans zou maken op het bereiken van de achtste finales, en gezien het laatste duel tegen Argentinië wordt gespeeld, had de ploeg van Robert Lewandowski maar weinig keus. Polen kwam op slag van rust op voorsprong, maar kreeg enkele minuten later slecht nieuws: de scheidsrechter wees naar de step na een érg makkelijk gegeven strafschop.

Salem Al Dawsari ging achter de bal staan, maar zag tot zijn treurnis dat Szczesny de strafschop wist te keren. Polen ging door de doelman met een voorsprong de rust in. In de tweede helft bleef Saudi-Arabië het proberen, maar lag de sluitpost telkens in de weg. Saudi-Arabië schoot maar liefst zestien keer, waarvan vijf keer op doel, maar Szczesny hield zijn doel schoon.

Door de clean sheet is Szczesny verkozen tot de VN Man of the Match. Polen staat nu op vier punten na twee duels en moet een goed resultaat halen tegen Mexico, tenzij het Zuid-Amerikaanse land een tweede stoot uitdeelt aan Argentinië. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!