Nieuws

De Ligt betreurt blessure Bayern-collega: 'Het is een flinke domper voor hem'

De Ligt betreurt blessure Bayern-collega: 'Het is een flinke domper voor hem'

26-11-2022 14:42

Matthijs de Ligt betreurt de ogenschijnlijke ernstige blessure van Lucas Hernández. De Franse verdediger stapte verkeerd tijdens het duel met Australië en droop onder begeleiding van het veld, wat ook de Oranje-international zag.

Hernández is de collega van De Ligt bij Bayern München. Het tweetal staat vaak samen in de verdediging, maar dat zal weer even op zich moeten laten wachten. De blessure van de Fransman had alles weg van een ernstige kruisbandblessure.

“Het is treurig nieuws”, aldus De Ligt in gesprek met het Duitse Sport1. "Het is een ongelooflijke domper voor hem, voor ons als ploeggenoten en voor de gehele ploeg. Hij is een heel belangrijke speler voor ons. Ik heb contact met hem opgenomen en hem een voorspoedig herstel gewenst. Ik hoop dat hij snel weer hersteld is."

Hernández speelde als linksback tegen Australië. Zijn vervanger was gelijk opmerkelijk. Theo Hernández – zijn broertje – kwam in de ploeg en was met een assist direct belangrijk voor zijn land.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!