Nieuws

Simons 'on fire' tijdens Oranje-training: 'Aantal mooie acties van hem gezien'

Simons 'on fire' tijdens Oranje-training: 'Aantal mooie acties van hem gezien'

26-11-2022 14:23

Xavi Simons is ‘on fire’ op de training van het Nederlands elftal. De negentienjarige middenvelder moest vrijdag nog heel de wedstrijd toekijken tegen Ecuador (1-1), maar maakt de tongen los door zijn prestaties op de training.

Dat meldt de NOS. Tom Egbers was daags na de remise van Oranje aanwezig op de training, waar hij Simons een goede indruk zag maken. De jongeling zou er bovenuit steken in de onderlinge partij van de wisselspelers. "Ik heb een aantal hele mooie acties gezien van Xavi Simons. Hij is on fire", klonk het.

Dat Oranje weer op scherp staat na de teleurstellende partij tegen Ecuador, staat ook vast volgens Egbers. "Wat ik ook goed vind om te horen: er wordt in een oefenpartijtje tussen de wissels en reserves geschreeuwd en mensen krijgen op hun donder als ze iets verkeerd doen. Simons is bijvoorbeeld ook een paar keer tot de orde geroepen. Hij beantwoordt dat weer met een schitterend doelpunt. Er gebeurt hier dus wel iets."

Of Simons minuten gaat maken tegen Qatar, moet nog blijken. Mocht dat gebeuren, dan zou dat betekenen dat hij zijn debuut maakt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie