Nieuws

Update: Canadese Sun slaat terug na voorpagina van Kroatische krant

Update: Canadese Sun slaat terug na voorpagina van Kroatische krant

26-11-2022 16:53 Laatste update: 17:00
3

De wedstrijd die zondag tussen Kroatië en Canada op het WK wordt gespeeld is niet alleen op sportief gebied beladen. De twee landen vechten het momenteel uit in de media, na uitspraken van Canada-trainer John Herdman. Een Kroatisch medium posteerde hem naakt op de voorpagina.

Herdman had nogal bijzondere woorden over voorafgaand aan het treffen met Kroatië. "Ik heb de spelers gezegd dat ze hier thuis horen. Kroatië gaan we echt pakken, zo simpel is het. Dat is onze volgende missie”, klonk het. Tijdens het bewuste interview gebruikte Herdman een scheldwoord, wat de Kroatische media op scherp zette.

Het medium 24Sata besloot zelfs om de bondscoach van de Canadezen naakt op de voorpagina af te beelden. Het beeld van de blote Herdman werd bijgezet door de woorden: 'Je hebt dan wel een grote mond, maar heb je ook de ballen om het waar te maken.'

Canada verloor zijn eerste wedstrijd dan wel van België, maar zo zag het er in de eerste helft niet naar uit. Het doelpunt van Michy Batshuayi camoufleerde de krachtsverhoudingen. Kroatië speelde op zijn beurt ook een teleurstellend duel tegen Marokko, dat in een 0-0 gelijkspel eindigde.

Update: de Canadese versie van The Sun heeft inmiddels van zich afgeslagen na de afbeelding van John Herdman in een Kroatische krant. Dit gaat nog een interessant onderonsje worden!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie