Nieuws

De Bruyne: 'Bij de nationale ploeg kan ik niet spelen zoals ik bij City speel'

De Bruyne: 'Bij de nationale ploeg kan ik niet spelen zoals ik bij City speel'

26-11-2022 08:41 Laatste update: 08:47
1

België won weliswaar de eerste poulewedstrijd tegen Canada, maar het niveau was ondermaats te noemen. Kevin De Bruyne liet zich meermaals verbaal horen op het veld, maar stelt zelf dat het wel wat minder mag.

De Bruyne speelt wekelijks de sterren van de hemel bij Manchester City. Het is bij de nationale ploeg echter wat lastiger voor de middenvelder. "Bij de nationale ploeg kan ik niet spelen zoals ik bij Manchester City speel", tekende Het Nieuwsblad op. "City is een ploeg die al zeven jaar samen speelt, spelers worden gekocht volgens een bepaalde filosofie. Bij de nationale ploeg moet je je aanpassen aan de spelers die je hebt. Frustreert dat mij? Ja, maar ik zou het minder moeten tonen. Dat weet ik. Maar ik streef perfectie na."

Tot zijn eigen verbazing werd De Bruyne tegen Canada verkozen tot man van de wedstrijd. De middenvelder is echter kritisch op zijn eigen spel en zijn eigen houding in het veld. "Mijn reacties zijn niet altijd goed, dat is een werkpunt. De andere spelers weten ook wel dat ik zo reageer omdat ik wil dat we als team beter spelen. Ik doe het niet voor mezelf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie