Nieuws

Van Basten hoort reactie van Van Dijk: 'Hij maakt wel geluid, maar hij zegt niets'

Van Basten hoort reactie van Van Dijk: 'Hij maakt wel geluid, maar hij zegt niets'

25-11-2022 23:30 Laatste update: 23:34

Marco van Basten heeft op zijn beurt weer gereageerd op Virgil Van Dijk. De captain van Oranje kon de kritiek van de analist niet waarderen na de remise tegen Ecuador.

Van Basten was kritisch op het optreden van Van Dijk, die op zijn beurt stelde dat de analist nooit positief kan zijn. "Hij maakt wel geluid, maar hij zegt niets", reageert Van Basten. "Dat is wat hij in het veld doet. Dat is mijn mening. Dat je in de kleedkamer of bij het eten wat zegt... Het gaat erom dat hij in het veld de lijnen moet uitzetten en leiding geeft. Dát is belangrijk. Daarvoor heb je een aanvoerdersband. En dat zie ik niet."

"Hij neemt geen leiding, hij regelt toch niets in het team? Hij zet de lijnen toch niet uit, hij zet de mensen toch niet neer? Dat is precies wat hij dus niet doet", vervolgt de oud-international. "In verdedigend opzicht is het een heel goede en betrouwbare speler. Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten, maar wel aan zijn leiderschapskwaliteiten."

"Ze zeggen wel dat ze ervan moeten leren, maar er gebeurt niets. Het is misschien de maatschappij, want tegenwoordig mag je tegen niemand meer iets zeggen. Maar dat is iets dat ze zeker niet beter maakt. Ik heb het idee dat naarmate de tijd vordert, en de trainers belangrijker worden, het initiatief bij de spelers op het veld steeds minder wordt", besluit Van Basten

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!