Nieuws

Van Dijk reageert op kritiek van Van Basten: 'Hij is volgens mij nooit positief'

Van Dijk reageert op kritiek van Van Basten: 'Hij is volgens mij nooit positief'

25-11-2022 21:42 Laatste update: 21:43

Virgil van Dijk heeft gereageerd op de kritiek van Marco van Basten op zijn spel. De captain van Oranje trekt zich weinig aan van de woorden van de analist.

Oranje speelde met 1-1 gelijk tegen Ecuador en veel spelers kregen daardoor kritiek te verwerken. "Ik ben kritisch op Van Dijk, want hij onderneemt zo weinig", zei Van Basten na afloop bij de NOS. "Hij is een hartstikke goede speler, maar laat hem nou eens initiatief nemen. Hij is toch de aanvoerder? Hij is de grote jongen, hij moet de spelers aansturen."

Van Dijk reageerde dezelfde avond nog op de woorden van Van Basten. "Hij is volgens mij nooit positief, dus wat moet je er dan mee?", wordt de Oranje-captain geciteerd door Voetbal International. "Het is makkelijk om vanuit Hilversum een analyse te maken. Ik wil niet zeggen dat ik een fantastische wedstrijd speelde, totaal niet zelfs. Maar de dingen die gezegd worden over dat ik faalde als aanvoerder: wat moet je daarmee? Ik sta altijd vooraan, ik leid het team op de beste manier mogelijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!