Nieuws

Driessen hekelt defensief systeem Oranje: 'Het was slaapverwekkend en slecht'

Driessen hekelt defensief systeem Oranje: 'Het was slaapverwekkend en slecht'

25-11-2022 20:16
1

Valentijn Driessen is niet mild voor Oranje en bondscoach Louis van Gaal na het gelijke spel tegen Ecuador. De chef voetbal van De Telegraaf spreekt van een 'bedroevend Oranje'.

Driessen houdt zich niet in tijdens zijn analyse in De Telegraaf. 'Het Nederlands elftal is niet naar het WK in Qatar afgereisd om een onuitwisbare indruk achter te laten. Na de hele matige, weliswaar gewonnen openingswedstrijd tegen Senegal verspeelde een bedroevend Oranje een snelle 1-0 voorsprong. Tegen het even enthousiaste als armoedige Ecuador. Het werd 1-1', begint Driessen zijn analyse. 

Volgens de chef voetbal is Van Gaal te veel op resultaat gaan voetballen. 'Het was slaapverwekkend en slecht wat de ploeg van Louis van Gaal liet zien. De bondscoach gaat voor resultaat, maar laat dat in Doha nog veel meer dan op het WK 2014 in Brazilië gepaard gaan met afzichtelijk voetbal. Alle interessante ingrediënten waar het Nederlandse voetbal voor staat, heeft hij in de ban gedaan.'

'Doodzonde om die prachtige en succesvolle identiteit te verloochenen op het wereldtoneel. Het excuus dat zo’n offensieve speelwijze niet van deze tijd is, gaat niet op. Evenmin dat Van Gaal daarvoor de spelers niet heeft. Iedereen is het van kinds af aan gewend. Tegen Ecuador zag je de Nederlandse internationals verdwaasd en verdwaald rondlopen in het defensieve systeem', besluit Driessen, die liever een aanvallender Oranje op het WK ziet verschijnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!