Nieuws

Van Hooijdonk teleurgesteld: 'Zie eerste wedstrijd nu in een ander licht'

Van Hooijdonk teleurgesteld: 'Zie eerste wedstrijd nu in een ander licht'

25-11-2022 19:13 Laatste update: 19:17

Marco van Basten en Pierre van Hooijdonk zijn niet onder de indruk van de wedstrijd van Oranje tegen Ecuador. De voormalige voetballers stellen dat het niveau niet op deze voet verder kan.

Van Hooijdonk ziet het duel met Senegal nu in een ander licht. "Die eerste wedstrijd accepteert men nog dat het wat minder is. Nu hebben we deze wedstrijd gezien en ziet de eerste wedstrijd er anders uit. Het is geen incident. Het is een lijn die doorgetrokken wordt en dat moet alarmerend zijn", stelt de oud-voetballer bij de NOS.

"Het is niet goed en je creërt niks. Het ziet er slap en lusteloos uit. De tegenstander is veel dynamischer en agressiever. Dat hoort niet bij een goed elftal. Virgil van Dijk zegt zelf ook: we hebben tegen een goede ploeg gespeeld. Dit is een aardige ploeg, geen goede ploeg", vervolgt Van Hooijdonk. "Voor rust kom je goed weg met die afgekeurde goal."

Van Basten is redelijk verbijsterd dat Oranje zich zo aan de kant liet zetten. "Het is toch idioot dat zo'n ploeg zo veel kansen krijgt tegen Nederland, dat op papier veel beter is?", stelt de oud-spits.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s