Nieuws

Van Dijk ziet positief puntje na teleurstellende remise: 'Is nog in eigen hand'

Van Dijk ziet positief puntje na teleurstellende remise: 'Is nog in eigen hand'

25-11-2022 19:05 Laatste update: 19:17

Virgil van Dijk is na afloop van het duel met Ecuador tevreden met een punt. De verdediger van Oranje is blij dat er niet is verloren en Nederland alles nog in eigen hand heeft wat betreft het bereiken van de achtste finales.

Van Dijk meldde zich na afloop van de wedstrijd bij de NOS. "Ik denk dat ze wat feller waren op het middenveld en wij makkelijk de bal verloren. Het baltempo lag laag en ze waren toch wat agressiever. Uiteindelijk pak je een resultaat en verlies je niet, we hebben het nu nog in eigen hand."

De verdediger wil er niet aan dat Ecuador 'het meer wilde'. "Wij hebben ons goed voorbereid en waren er klaar voor, maar ze hebben wel bijters op het middenveld. Mendes, Caicedo, dat zijn wel mensen die op je hielen zitten. Dat was lastig en daarom was het vaak counteren voor hun. In de eerste helft deden we het nog wel oké, maar in het balbezit moet het echt beter."

"Het is een goede ploeg, vind ik, die goed drukzet. In balbezit is het geen wereldniveau, maar ze zijn wel agressief en kunnen de bal goed afpakken. Dat moet beter bij ons", besluit Van Dijk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!