Nieuws

Oranje met nieuw middenveld-duo tegen Ecuador: 'Geen idee of dat werkt'

Oranje met nieuw middenveld-duo tegen Ecuador: 'Geen idee of dat werkt'

25-11-2022 16:27

Rafael van der Vaart denkt dat Frenkie de Jong beter zal gedijen in de nieuwe opstelling van Louis van Gaal. Teun Koopmeiners staat naast De Jong en dat zou voor meer rust in de verdediging moeten zorgen.

Van der Vaart kijkt uit naar de kunsten van De Jong. "Wij leggen de lat voor Frenkie de Jong wel heel hoog, maar hij is onze eerste man. Als hij te lang gaat dribbelen, verliest hij de bal. Niemand controleerde de restverdediging in de vorige wedstrijd, nu is dat wel het geval. Daar zal Frenkie ook heel veel aanhebben", stelt de oud-voetballer bij de NOS.

Marco van Basten is benieuwd naar het nieuwe middenveld van Oranje. "Ben wel benieuwd naar de combinatie De Jong-Koopmeiners. Ze stonden tegen Polen samen in de basis maar Koopmeiners viel meteen geblesseerd uit. Dus we hebben geen idee hoe die combi werkt."

"Hij doet heel vaak alsof hij de aanvoerder is en hij gaat de bal halen, maar dat kan wel de afspraken ten nadele komen. Hij moet wel gewoon een middenvelder blijven", besluit Van Basten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!