Nieuws

Van Gaal gesteund na verdedigerswissel: 'Hij viel tegen in die rol'

Van Gaal gesteund na verdedigerswissel: 'Hij viel tegen in die rol'

25-11-2022 16:16 Laatste update: 16:18
0

Marco van Basten, Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart begrijpen dat bondscoach Louis van Gaal enkele wijzigingen heeft gebracht voor het duel met Ecuador. Matthijs de Ligt wordt onder meer vervangen door Jurriën Timber.

Van Basten denkt dat het wel goed komt tegen Ecuador. "Deze ploeg vind ik denk ik minder goed dan Senegal. Waardoor je veel meer voetballen. Je moet ook wel de bal onderscheppen om weer te gaan voetballen. Ik vond het evenwicht wel prima, dus het komt wel goed. Je moet de bal veroveren, dus het is altijd een beetje een tussenweg: wil je balbezit of een snelle omschakeling?", zegt de oudspits bij de NOS.

Timber vervangt De Ligt, die een ongelukkige wedstrijd speelde tegen Senegal. "Of hij wist het al of hij vond het voor het elftal. De Ligt was ongelukkig in die wedstrijd, dus iedereen verwachtte Timber wel."

Ook Van der Vaart denkt dat Van Gaal een goede keuze maakt. "Hij viel tegen, hij voelt zich niet lekker in die rol. Ik vind dat Matthijs de Ligt wat spiermassa moet afnemen. Hij is niet wendbaar meer en heeft te veel in het krachthonk gezeten, denk ik. Niet meer doen, gewoon lekker voetbaltrainen", besluit Van der Vaart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie