VN Man of the Match: Senegalese Dia breekt de ban op slag van rust tegen Qatar

25-11-2022 15:59 Laatste update: 16:00

Senegal heeft vrijdag goede zaken gedaan in het duel met Qatar. Door de 1-3 overwinning doet de Afrikaanse ploeg nog volop mee om de achtste finales van het WK te bereiken. De Senegalezen hadden het lang lastig met de Qatarese muur, maar werden geholpen door een defensieve flater. Boulaye Dia lette goed op en schoof vlak voor rust de openingstreffer binnen. Om die reden is de spits uitgeroepen tot de VN Man of the Match.

In de eerste helft leek het er lang op alsof de twee ploegen, die beide nog op nul punten stonden na het eerste duel, met de brilstand de kleedkamers zouden opzoeken. De verdediging van Qatar schutterde echter bij een voorzet en daardoor kwam de bal panklaar voor Dia te liggen. De spits, die ook al voorbij kwamen in onze One to Watch-rubriek, aarzelde niet en schoof binnen. Vlak na rust wist Senegal ook voor de 0-2 te zorgen en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Zowel Qatar als Senegal hadden het aanvallend lastig en stonden verdedigend opgesteld, waardoor beide ploegen moeite hadden tot grote kansen te komen. Senegal zakte na de 2-0 flink in, waardoor Dia ook minder de bal kreeg en geen grootse tweede helft kon spelen. Qatar heeft wel het eregoaltje van het toernooi binnen, maar de kansen van het gastland lijken door de nederlaag verspeeld.

Senegal zal door de overwinning alle aandacht op het duel tussen Nederland en Ecuador volgen. Bij een overwinning van Oranje maakt Senegal een zeer grote kans door te gaan naar de laatste zestien landen.