Senegal doet goede zaken in groep van Nederland na overwinning op Qatar

25-11-2022 15:59

Senegal heeft vrijdagmiddag goede zaken gedaan in de groep van Nederland. De ploeg van Aliou Cissé won met 1-3 van gastland Qatar. Boulaye Dia en Famara Diédhiou en Ahmadou Bamba Dieng namen de Senegalese doelpunten voor hun rekening, terwijl Mohammed Muntari de eerste WK-treffer ooit voor Qatar produceerde.

Qatar en Senegal waren er vrijdag op gebrand om de tweede groepswedstrijd winnend af te sluiten. De openingswedstrijd van beide landen verliep namelijk niet zoals gehoopt: het gastland verloor zondag met 0-2 van Ecuador, terwijl de ploeg van Cissé met dezelfde uitslag verloor van het Nederlands elftal. Beide landen hadden vrijdagmiddag veel moeite om het spel te maken. De eerste helft werd dan ook een waar foutenfestival, waar Senegal uiteindelijk van profiteerde. De eerste grote kans van de wedstrijd werd benut door Dia, die een fout in de verdediging van Qatar afstrafte: 0-1.

Kort na rust verdubbelde Senegal de voorsprong via Diédhiou. De Senegalese spits kopte een goed aangesneden corner knap binnen: 0-2. In de loop van het tweede bedrijf kreeg ook Qatar zijn eerste kansen van de wedstrijd. Mede dankzij een aantal knappe reddingen van Edouard Mendy, bleef de 0-2 op het scorebord staan. Met nog ruim tien minuten officiële speeltijd op klok, moest de Chelsea-sluitpost alsnog vissen. Invaller Muntari maakte het eerste doelpunt ooit voor Qatar op een WK, waardoor het gastland om 1-2 kwam. De comeback kon helaas niet worden voltooid. Senegal wist in de slotfase nog wel te scoren via Dieng, waardoor het treffen eindigde in 1-3.