Exclusive

VN Man of the Match: Cheshmi brengt Iran in extase na emotionele week

VN Man of the Match: Cheshmi brengt Iran in extase na emotionele week

25-11-2022 13:33 Laatste update: 13:36
0

Iran wist vrijdagmiddag het emotioneel beladen duel met Wales winnend af te sluiten: 2-0. In de slotseconden van de tweede groepswedstrijd nam invaller Roozbeh Cheshmi het eerste doelpunt voor zijn rekening, waardoor hij uitgeroepen tot de VN Man of the Match.

De nationale ploeg van Iran staat momenteel onder druk, nadat de ploeg van Carlos Queiroz eerder deze week had besloten om voorafgaand aan het duel met Engeland niet mee te zingen met het volkslied. Op deze manier probeerden de spelers de Iraanse bevolking te steunen in deze zware periode. Het is namelijk erg onrustig in Iran na de dood van Mahsa Amini, een 22-jarige vrouw. Ze was gearresteerd voor het overtreden van de strenge kledingvoorschriften. 

Door vrijdag als hecht collectief aan de aftrap te verschijnen, slaagde Iran er uiteindelijk in om Wales in de absolute slotfase over de knie te leggen. Helaas kan niet het gehele team uitgeroepen worden tot VN Man of the Match, waardoor we uiteindelijk een lastige keuze hebben moeten maken. Cheshmi belichaamde vrijdag op het veld de kracht van Iran. Hij kwam als invaller binnen de lijnen en schoot met een droge knal de 1-0 tegen de touwen. Daarom is hij uiteindelijk onze 'Man of the Match' geworden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie