Nieuws

Moedig Iran sluit emotioneel beladen duel met Wales af met late overwinning

Moedig Iran sluit emotioneel beladen duel met Wales af met late overwinning

25-11-2022 13:06 Laatste update: 13:47
0

Iran heeft zijn tweede groepsduel op het WK in Qatar winnend afgesloten. Het moedige team van Carlos Queiroz versloeg Wales in de absolute slotseconden: 2-0. Roozbeh Cheshmi en Ramin Rezaeian namen de treffers in de blessuretijd voor hun rekening.

Wales en Iran hadden de drie punten vrijdag allebei hard nodig. Eerstgenoemde land speelde eerder deze week met 1-1 gelijk tegen de Verenigde Staten, terwijl Iran met 6-2 onderuit ging tegen Engeland. Beide ploegen begonnen ietwat angstig aan de eerste helft, waardoor de wedstrijd moeizaam op gang kwam. Er ontstonden kleine speldenprikjes over en weer, maar een doelpunt leverde dit niet op. Iran was wel dicht bij de openingstreffer via Ali Gholizade, maar de middenvelder zag zijn goal afgekeurd worden. Hierdoor bleef de voorsprong voor Iran uit en gingen beiden ploegen met 0-0 rusten.

De nationale ploeg van Iran kwam in tegenstelling tot Wales enorm goed uit de kleedkamer. In minuut 51 leverde het moedige spel van de ploeg van Carlos Queiroz een driedubbele kans op. Sardar Azmoun werd de diepte ingestuurd, maar zag zijn inzet op de paal ploffen. Een paar seconden laten kwam de bal voor de voeten van Gholizade, die met een prachtig schot eveneens de paal raakte. Azmoun kreeg niet veel later ook nog een goede kopkans, maar Wales-keeper Wayne Hennessey bracht goed redding.

In de slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar een doelpunt. Het werd nog spannend in het Ahmed bin Ali Stadium nadat Wales-sluitpost een rode kaart kreeg na een zware charge. Het duel leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, maar Iran slaagde er in de blessuretijd alsnog in om het verschil te maken. Invaller Cheshmi en Rezaeian namen de treffers voor hun rekening. Alireza Jahanbaksh liep in de blessuretijd nog tegen een gele kaart aan, waardoor de Feyenoord geschorst is voor het laatste groepsduel van Iran.

Wales speelt komende dinsdag om 20.00 uur zijn laatste groepswedstrijd tegen Engeland, terwijl Iran het op hetzelfde tijdstip opneemt tegen de Verenigde Staten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie