Nieuws

Zorgen bij Iraanse bevolking: 28-voudig international Ghafouri gearresteerd

Zorgen bij Iraanse bevolking: 28-voudig international Ghafouri gearresteerd

25 november - 12:09
0

De Iraanse voetballer Voria Ghafouri is gearresteerd. De 35-jarige middenvelder, die niet actief is op het WK in Qatar, is opgepakt wegens het verspreiden van 'propaganda tegen de staat'.

Ghafouri heeft via social media gedeeld dat de Iraanse regering moet stoppen met het doden van Koerden. De 28-voudig international van Iran werd na een training met zijn club Foolad Khuzestan opgepakt, omdat hij met deze uitspraak de nationale ploeg in diskrediet gebracht zou hebben.

Reza Ghoochannejhad speelde samen met Ghafouri en maakt zich zorgen. "Hij ging naar de club om te trainen en is op de club opgepakt. Omdat hij zich heeft uitgesproken over de protesten die gaande zijn. Hij heeft de bevolking een steuntje in de rug gegeven door een statement te maken en is opgepakt", aldus de ex-spits van sc Heerenveen in de studio van de NOS. 

De Iraanse ploeg besloot maandag voorafgaand aan het treffen met Engeland niet mee te zingen met het volkslied. "De jongens hebben een statement gegeven. Vanuit het oogpunt van de bevolking is dat een beetje mosterd na de maaltijd, maar ze hebben wel een statement gemaakt dat ze ertegen zijn. Dat is niet goed bevallen bij het regime", besluit Reza. Of er consequenties aan het statement zitten, is momenteel nog onduidelijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie