Nieuws

Arteta zet zijn topscorer uit de selectie: 'Het is een moeilijke situatie'

Arteta zet zijn topscorer uit de selectie: 'Het is een moeilijke situatie'

11-12-2021 16:38 Laatste update: 18:57

Pierre-Emerick Aubameyang is wegens een disciplinaire overtreding uit de selectie van Arsenal gezet voor het duel met Southampton. Manager Mikel Arteta betreurt de situatie, zeker omdat Aubameyang sinds dit seizoen de aanvoerder van het team is.

"Ik denk dat we als club heel erg consistent zijn in het naleven van de regels die we als club hebben bepaald en daarom is hij er niet bij vandaag", zegt Arteta over Aubameyang, in gesprek met Sky Sports. "Het is een moeilijke situatie en geen situatie waarin we onze aanvoerder willen hebben."

Er gingen al meer geruchten over een slechte relatie tussen Aubameyang en Arteta. Gary Neville liet zich er vorige week over uit op Sky Sports. "Ik denk dat Aubameyang het niet kan hebben dat hij niet in de basis staat", zei Neville. "Het heeft nooit echt lekker gelopen tussen Aubameyang en Arteta."

Aubameyang speelt al sinds begin 2018 voor Arsenal en kwam tot 92 doelpunten in 163 officiële wedstrijden. Neville acht de kans groot dat de Arsenal-aanvoerder aan zijn laatste seizoen in Londen bezig is. "Zeker als de club er nog iets aan kan overhouden. Ik denk Arteta zijn kans zal grijpen als hij een andere goede aanvaller aan zijn team kan toevoegen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!