Nieuws

Hengelman dacht Noppert te kunnen hebben: 'Concurrentie weleens sterker geweest'

Hengelman dacht Noppert te kunnen hebben: 'Concurrentie weleens sterker geweest'

25 november - 10:39 Laatste update: 10:50
0

Andries Noppert verbaasde vriend en vijand door zich binnen een jaar van de reservebank bij Go Ahead Eagles naar Oranje-keeper op het WK op te werken. Oud-collega Nick Hengelman dacht in eerste instantie dat hij zich wel in de basis kon knokken in Deventer liet hij weten in JUICHEN! De Podcast van VoetbalPrimeur.

"Ja, ik ken Andries natuurlijk alleen maar via Go Ahead Eagles", begint Hengelman. De doelman wist niet al te veel van Noppert af in eerste instantie en dacht de huidige doelman van sc Heerenveen daarom wel te kunnen hebben. "Je weet natuurlijk wel altijd wie wie is, maar de kwaliteiten van Andries die kende ik nog niet zo goed. Hij had nog niet zoveel gespeeld. In eerste instantie denk je: de concurrentie in de Eredivisie is weleens sterker geweest." Al snel kwam Hengelman erachter dat het anders zou gaan lopen. "Maar ja, zoals ik eerder ook al vertelde: de eerste vijf wedstrijden speelde hij fenomenaal. De rest van het seizoen eigenlijk ook gewoon goed."

Noppert speelde zich in de basis ten faveure van Hengelman en Warner Hahn en stond zijn plek onder de lat niet meer af bij Go Ahead. "Het begin is het belangrijkste natuurlijk", aldus Hengelman. "Dat deed hij zo goed, dat je vanaf dat moment denkt: laat ik maar gewoon gaan zitten en van het spelletje genieten op de bank."

Hengelman spreekt Noppert nog geregeld. "Wat ik hem altijd zeg is dat hij moet genieten van alles en beseffen wat er aan de hand is. Volgens mij doet hij dat ook wel. Hij is nuchter en gaat er gewoon goed mee om. Hij heeft natuurlijk met onder andere Remko Pasveer ook spelers om zich heen die hem kunnen vertellen hoe het in zijn werk gaat. Wat dat betreft zit hij er wel goed bij."

Oranje speelt vrijdagmiddag om 17.00 uur tegen Ecuador. De verwachting is dat Noppert dan wederom in de basis staat bij het Nederlands elftal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie