Opstellingen

Verwachte opstelling Oranje: Memphis op de bank, twee Ajacieden maken intrede

Verwachte opstelling Oranje: Memphis op de bank, twee Ajacieden maken intrede

25-11-2022 07:09
1

Oranje speelt vrijdag om 17.00 zijn tweede groepsduel op het WK in Qatar tegen Ecuador. De verwachting is dat bondscoach Louis van Gaal zijn elftal op twee plekken gaat wijzigen.

Na de moeizame maar uiteindelijk verdiende overwinning tegen Senegal gaat Van Gaal hoogstwaarschijnlijk een aantal wijzigingen doorvoeren in zijn basiselftal. De verwachting is dat Memphis Depay wederom nog niet in de basis kan starten tegen Ecuador, maar Vincent Janssen wist niet te overtuigen als de vervanger van Memphis. Cody Gakpo zal daarom een linie naar voren geschoven worden en de PSV’er moet samen met Steven Bergwijn voor de doelpunten gaan zorgen.

Dat betekent ook dat er op tien een positie vrijkomt. Davy Klaassen gaf recent al dat hij denkt dicht tegen een basisplaats aan te zitten en de nummer tien van Ajax bleek het bij het juiste eind te hebben. De spelverdeler wordt op het middenveld verwacht samen met Frenkie de Jong en Steven Berghuis.

Tegen Senegal maakte Matthijs de Ligt geen beste indruk, maar vanwege zijn fysiek sterke lichaam bleef de verdediger wel heel het duel staan tegen de bonkige Senegalezen. Van Gaal grijpt tegen Ecuador vermoedelijk weer terug naar Jurriën Timber. De Ajacied leek door zijn mindere vorm van de laatste weken zijn basisplaats bij Oranje te vergooien, maar door het optreden van De Ligt heeft hij deze al vliegensvlug weer terug.

Verwachte opstelling Oranje: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Blind; Berghuis, Frenkie de Jong, Klaassen; Gakpo, Bergwijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll