Live

LIVE: Oranje stelt teleur en moet genoegen nemen met punt (gesloten)

LIVE: Oranje stelt teleur en moet genoegen nemen met punt (gesloten)

25-11-2022 19:00 Laatste update: 19:00
9

Het Nederlands elftal speelt vrijdag zijn tweede groepsduel in poule A op het WK in Qatar. Om 17.00 uur is Ecuador de tegenstander van de mannen van bondscoach Louis van Gaal. In dit liveblog van VoetbalNieuws volg je álles wat er voor, tijdens en na de wedstrijd gebeurt. 

Oranje speelde maandag om 17.00 uur zijn eerste groepswedstrijd tegen Senegal. Dat duel werd na een moeizame eerste en tweede helft pas in de slotfase beslist door doelpunten van Cody Gakpo en Davy Klaassen. Het Nederlands elftal kan zich vandaag al plaatsen voor de knock-outfase van het WK en Van Gaal en zijn elftal zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. 

Het is onbekend met welke basiself Van Gaal dat gaat doen. Memphis Depay is klaar voor minimaal 45 minuten, maar of de spits aan de aftrap verschijnt is nog niet zeker. Daarnaast is ook de plek naast Frenkie de Jong een vraagteken. Andries Noppert lijkt na zijn glansoptreden tegen Senegal in ieder geval zeker van een plek onder de lat bij Oranje. 

Opstelling Oranje: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Blind; Koopmeiners, Frenkie de Jong, Klaassen; Gakpo, Bergwijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!