Nieuws

'FC Barcelona moet twintig miljoen euro betalen voor Argentijns toptalent'

'FC Barcelona moet twintig miljoen euro betalen voor Argentijns toptalent'

11-12-2021 15:58 Laatste update: 18:57

FC Barcelona lijkt serieus werk te maken van de komst van River Plate-aanvaller Julián Álvarez. Aanstaande maandag stuurt Barcelona iemand naar Buenos Aires om met de onderhandelingen over het 21-jarige toptalent te beginnen.

Er is veel interesse voor de Argentijnse aanvaller vanuit Europese topclubs. Volgens de Argentijnse televisiezender TNT Sports gaat het om onder andere Internazionale, Juventus, AC Milan en Real Madrid. Het lijkt er wel op dat Barcelona de eerste club is die serieus gaat onderhandelen met River Plate.

Als het aan River Plate ligt hoeft er niet veel onderhandeld te worden. De Argentijnse topclub wil Álvarez pas laten gaan als de afkoopclausule van twintig miljoen euro wordt betaald, zo meldt de zender. Barcelona zal er in de huidige financiële situatie alles aan doen om dat bedrag nog omlaag te krijgen.

Álvarez maakte afgelopen jaar veel indruk in Argentinië. De 21-jarige aanvaller kwam vorig seizoen tot een indrukwekkend aantal van negentien doelpunten en twaalf assists in 34 wedstrijden. Álvarez stroomde in 2018 door naar het eerste elftal van River Plate, waar hij ook in de jeugd speelde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!