Brazilië wint eerste groepswedstrijd van Servië dankzij wereldgoal Richarlison

24-11-2022 21:55 Laatste update: 22:42

Brazilië heeft zijn eerste groepswedstrijd op het WK winnend afgesloten. Het sterrenensemble van bondscoach Tite won in Qatar met 2-0 van Servië. Richarlison nam beide Braziliaanse treffers voor zijn rekening, waarvan zijn tweede doelpunt een ware beauty was.

Brazilië en Servië waren donderdagavond de laatste twee landen die begonnen aan het WK in Qatar. De Goddelijke Kanaries startten zonder ex-Ajacied Antony in de basis, terwijl Ajax-aanvoerder Dusan Tadic wel aan de aftrap van het eerste groepsduel verscheen. Brazilië had in de openingsfase zonder de balvirtuoos van Manchester United bijzonder veel moeite met het vinden van openingen in het defensieve bolwerk van Servië. Sterspeler Neymar lag in het eerste kwart van de wedstrijd veel op de grond en de overige Braziliaanse aanvallers konden in de loop van de eerste helft ondanks kleine mogelijkheden ook geen potten breken. Hierdoor gingen de Brazilianen rusten met een tussenstand van 0-0.

Na de thee voerde de ploeg van Tite de druk op het Servische doel op. Brazilië creëerde verschillende kansen in de openingsfase van de tweede helft, maar een openingstreffer leverde dit niet op. Met nog een half uur officiële speeltijd op de klok, raakte linkervleugelverdediger Alex Sandro met een hard schot de paal. Twee minuten later kwam de gewenste openingstreffer alsnog. Richarlison schoot de rebound binnen, nadat een eerdere inzet van Vinícius al was gepakt door Milinkovic-Savic: 1-0.

Beauty Richarlison
Diezelfde Richarlison eiste in de 73e minuut nogmaals de hoofdrol op. Op aangeven van Vinícius schoot de aanvaller van Tottenham Hotspur met een fantastische omhaal de 2-0 op het scorebord. In de slotfase van het duel kwam Antony nog binnen de lijnen voor Neymar. De ex-Ajacied kon echter geen derde Braziliaanse treffer meer forceren, waardoor het duel met Servië eindigde in een 2-0 overwinning voor de Goddelijke Kanaries.