Portugal wint na doelpuntrijke tweede helft tegen Ghana: CR7 scoort op vijfde WK

24-11-2022 18:55 Laatste update: 19:00

Portugal is het WK goed begonnen tegen Ghana. De Portugezen wonnen met 3-2 van het land uit Afrika. Het ging niet zonder slag of stoot voor Cristiano Ronaldo en co., die pas laat in de tweede helft op gang kwamen.

De wedstrijd begon zoals we wel meer wedstrijden op dit WK hebben gezien: goed georganiseerd en met weinig kansen aan beide kanten. De spaarzame kansen die we wel konden noteren kwamen van de voet van Ronaldo. De veelbesproken nummer zeven profiteerde bijna van een slippertje van Mohammed Kudus, maar de bal sprong van zijn voet. Even later was het weer de inmiddels voormalig United-speler die een kans kreeg en leek te scoren, maar daar ging een streep doorheen omdat er een overtreding aan vooraf was gegaan.

Na de rust was alles anders. De tweede helft begon weer enigszins rustig, maar kwam op gang na een moment in de 65e minuut. Ronaldo ging makkelijk naar de grond, maar dat was overtuigend genoeg voor scheidsrechter Ismail Elfath om de bal op de stip te leggen. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot voor het vijfde WK op rij een bal binnen.

Een kleine tien minuten later was het Ghana dat brutaal terug kwam. Na goed doorzetten van Kudus was het Andre Ayew die van dicht bij binnenschoot. De Afrikaanse feestvreugde was enorm, maar van korte duur. Na een goede pass van Bruno Fernandes was het João Félix die de bal over Ghana-goalie Lawrence Ati Zigi.

Kort na het doelpunt van Félix was het Portugal dat de wedstrijd leek te beslissen. Koud in het veld stond Rafael Leão, de doelman wist te verschalken opnieuw op aangeven van Fernandes. Na dit doelpunt leek de wedstrijd voor Portugal in de tas, maar net voor het verstrijken van reguliere speeltijd was het invaller Osman Bukari die het weer spannend maakte.

Door de overwinning van Portugal gaan ze nu aan kop in de groep. Ghana staat automatisch op de laatste plaats aangezien Uruguay en Zuid-Korea eerder vandaag al met 0-0 gelijkspeelden.