Nieuws

Noppert in Italië niet herinnerd om sportkwaliteiten: 'Rookte als een schoorsteen'

Noppert in Italië niet herinnerd om sportkwaliteiten: 'Rookte als een schoorsteen'

24 november - 18:13 Laatste update: 19:00
1

De carrière van Andries Noppert zit in de lift. De 28-jarige doelman stond niet bepaald bekend als een hoogvlieger, maar maakt nu indruk met Oranje op het WK. In het verleden speelde de Fries voor het Italiaanse Foggia, waar ze een mooie annekdote van hem hebben.

Ondanks dat hij niet veel keepte, is de naam van Noppert wel degelijk blijven hangen in Italië. De doelman van SC Heerenveen stond namelijk niet persé bekend om zijn keeperskwaliteiten, maar ook van dat hij wel van een drankje en sigaretje houdt. "Hij rookte ook nog als een schoorsteen", vertelt Cicola Dibitonto, de voormalige keeperstrainer van Foggia bij het medium Virgilio. "Ik herinner me dat hij 's nachts in Palermo ooit een sigaret opstak in zijn hotelkamer. Ging ineens het brandalarm af”, klinkt het.

Noppert moest even wennen toen hij voet aan wal zette in Italië. “Toen hij in Foggia aankwam, had hij moeite om zijn draai te vinden. De taal, de cultuur, maar ook het voetbal dat in de Serie B gespeeld werd, werkelijk alles was anders dan hij in Nederland gewend was."

Bij Oranje lijkt Noppert in ieder geval niet te hoeven wennen. De doelman keepte een foutloze wedstrijd tegen Senegal en staat vrijdag tegen Ecuador weer onder de lat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie