Nieuws

'Europees Parlement stemt vóór vergoeding van families omgekomen migrantarbeiders'

'Europees Parlement stemt vóór vergoeding van families omgekomen migrantarbeiders'

24 november - 17:44 Laatste update: 17:52
0

Het Europees parlement heeft donderdag voor een resolutie gestemd waarin de FIFA wordt verzocht een vergoeding te bieden aan de familie van omgekomen migrantarbeiders. 

L'Équipe schrijft dat de stemming donderdag positief is verlopen en dat het parlement de FIFA vraagt een zogeheten compensatiefonds in het leven te roepen. Partijen als Amnesty International pleiten al maanden voor een dergelijk initiatief, maar kregen nooit een goed antwoord van de FIFA or gastland Qatar. Leden van het parlement hebben Qatar tevens opgeroepen een onderzoek te starten naar de mensenrechten en dergelijke schendingen die tijdens de organisatie hebben plaatsgevonden. 

Tijdens de stemming werd ook teleurstellend gesproken over de schending van lhbti-rechten. Het Europees parlement heeft tevens gevraagd relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te decriminaliseren tijdens het WK. Momenteel is homoseksualiteit strafbaar in de Golfstaat. Zeven leden van het parlement droegen uit protest de OneLove-band tijdens de stemming. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie