Nieuws

ADO maakt ontslag Kuyt bekend in statement: 'Hoop dat onze paden weer kruisen'

ADO maakt ontslag Kuyt bekend in statement: 'Hoop dat onze paden weer kruisen'

24-11-2022 16:27

Het was eerder op de donderdag al bekend, maar ADO Den Haag heeft later op de middag gereageerd op het ontslag van Dirk Kuyt. De club is positief in het statement en hoopt ooit nog met de trainer samen te werken.

In het statement is geen kwaad bloed tussen de twee partijen te vinden. 'Het is een moeilijke dag voor ADO Den Haag. De club heeft besloten om niet verder te gaan met Dirk Kuijt. We zijn ervan overtuigd dat een koerswijziging bij het eerste elftal kan helpen om voor een ommekeer te zorgen. De ambitie blijft onveranderd', schrijft de club uit Den Haag op de clubsite

'Wij bedanken Dirk voor zijn professionaliteit, inzet en toewijding. Daarnaast hebben we een enorme waardering voor het doorzettingsvermogen, de veerkracht en de bezieling die Dirk als persoon kenmerken', wordt vervolgd op de clubsite. Kuyt stond ruim 170 dagen aan het roer bij ADO. Van de zestien wedstrijden werden er slechts vier gewonnen.

Wie Kuijt opvolgt, is nog niet bekend, erkent ook de club. 'De club wenst Dirk succes met alles wat er in de toekomst op zijn (trainers)pad komt. We hopen dat onze paden ooit weer kruisen. De club beraadt zich momenteel over de vacante positie die is ontstaan.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!