Wéér de brilstand: Aan elkaar gewaagd Uruguay en Zuid-Korea delen de punten

24-11-2022 15:56

Voor de vierde keer dit WK is er een duel in 0-0 geëindigd. Ditmaal was het de beurt aan het Uruguay van Darwin Nunez, Luis Suarez en Edinson Cavani tegen het Zuid-Korea van Heung-Min Son. Ondanks dat beide ploegen voor de winst gingen, werd er niet gescoord.

Het eerste kwartier van het duel tussen Uruguay en Zuid-Korea was niet al te spraakmakend. Na twintig minuten barstte de strijd enigszins los. Het was de jonge Facundo Pellistri die de bal voorgaf, maar Darwin Nunez kon de bal net niet binnen volleren. Niet veel later leek Uruguay de tweede grote kans te krijgen, maar Mathias Olivera kreeg de bal niet bij Nunez. Daarna was Zuid-Korea aan zet. De Koreanen kregen een levensgrote kans via Ui-Jo Hwang, maar de spits schoot van dichtbij huizenhoog over. Vlak voor rust kwam Uruguay het dichtst bij de openingstreffer toen Diego Godín op de paal kopte uit een corner, maar de ploegen gingen rusten met de brilstand.

In de tweede helft bleven beide ploegen op zoek gaan naar de openingstreffer. Het was vedette Heung-Min Son die in de vijftigste minuut uit kon halen, maar José Maria Gimenez kon net op tijd ingrijpen. Drie minuten later claimde Zuid-Korea een penalty toen Rodrigo Bentancur een lichte overtreding leek te maken, maar de scheidsrechter en de VAR wilden er niets van weten. Na 63 minuten liet Uruguay weer van zich horen. Nunez haalde de achterlijn en probeerde Luis Suarez te bereiken, maar dat lukte niet.

Het was meteen het laatste moment voor Suarez, die werd gewisseld voor Edinson Cavani. Aan de andere kant verving Gue-Sun Cho de matig spelende Hwang en de aanvaller liet meteen van zich horen met een afstandsschot wat ruim naast zeilde. In de tachtigste minuut was het Nunez die bijna alsnog scoorde, maar ook zijn kiezelharde schot vloog naast en werd niet meer getoucheerd door de loerende Cavani. In de allerlaatste minuut liet Federico Valverde eindelijk van zich horen met een schot op de kruising, terwijl vlak daarna ook Son nog rakelings naast schoot. Het bleef uiteindelijk 0-0.