Nieuws

Van Gaal lovend over Sneijder, Robben en Van Persie: 'Maar nu hoger gemiddelde'

Van Gaal lovend over Sneijder, Robben en Van Persie: 'Maar nu hoger gemiddelde'

24 november - 15:00
3

Bondscoach Louis van Gaal heeft nog maar eens benadrukt dat hij Oranje gemiddeld beter vindt dan het bronzen WK-elftal uit 2014. De uitschieters zijn er echter niet volgens de trainer.

Dat liet Van Gaal weten op de persconferentie in aanloop naar het duel tussen het Nederlands elftal en Ecuador. "Misschien tikt Memphis dat niveau wel aan, net als Frenkie de Jong", aldus de bondscoach van Oranje. "Maar de wedstrijd wordt beslist door spelers als Van Persie en Robben."

Ook de recordinternational van Oranje kan rekenen op lovende woorden. "Sneijder was daar ook belangrijk in", vervolgt Van Gaal. "Alleen Sneijder had niet de rol die bij hem paste, omdat ik vond dat er nog een verdedigende middenvelder bij moest. Toen vond ik de verdediging niet zo sterk. Daardoor moest Sneijder veel meer in dienst van de ploeg spelen, daar geef ik hem de complimenten voor."

Ondanks de vele uitschieters die op het WK 2014 in het Nederlands elftal speelden, blijft Van Gaal bij zijn standpunt. "Nu hebben we een veel hoger gemiddelde. Als Memphis of Bergwijn het gewenste niveau aantikken, dat gaan we zien."

Vrijdag speelt Oranje om 17.00 uur tegen Ecuador. Als Nederland wint, is het zeker van een plek in de knock-outfase van het WK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie