Nieuws

Bondscoach Ecuador lovend: 'Noppert heeft snelheid van iemand van 1.70 meter'

Bondscoach Ecuador lovend: 'Noppert heeft snelheid van iemand van 1.70 meter'

24-11-2022 14:16 Laatste update: 14:56
2

Ecuador bondscoach Gustavo Alfaro weet dat het lastig zal worden tegen het Nederlands elftal en duikt in de underdogrol. Daarnaast heeft de trainer complimenten voor Andries Noppert over.

Alfaro laat zich niet uit over het wel of niet starten van sterspeler Enner Valencia. "Volgens de medische cracks is er geen zware blessure. Dat is goed nieuws. Maar hij heeft natuurlijk wel flinke klappen te verduren gekregen. Misschien kan hij een rol hebben als invaller of zelfs starten", citeert De Telegraaf hem.

De bondscoach weet dat Ecuador niet als de favoriet het duel met Oranje ingaat. "Dit is een van de wedstrijden waarvan iedereen denkt dat je die sowieso gaat verliezen. Dat betekent dat we niks te verliezen hebben. Voordat de jacht is begonnen is de prooi al aan hen gegeven. We treffen een team, dat hier is gekomen met het idee en het vertrouwen om wereldkampioen te worden. Sinds Van Gaal bondscoach is geworden zijn ze nog ongeslagen. Dat betekent, dat het een heel lastig team is om te verslaan."

Noppert kan op complimenten rekenen van de bondscoach. "Hij is langer dan twee meter, maar heeft de reactiesnelheid van een keeper van 1,70 meter." Volgens de bondscoach beschikt Oranje sowieso over de nodige kwaliteiten. "Dat hebben we tegen Senegal ook weer kunnen zien met de pass van Frenkie de Jong bij de openingsgoal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!