Nieuws

Van Gaal niet verrast na stunts op WK: 'Die teamdiscipline hebben wij wél'

Van Gaal niet verrast na stunts op WK: 'Die teamdiscipline hebben wij wél'

24-11-2022 13:28
0

Louis van Gaal staat niet te kijken van de nederlagen van Duitsland en Argentinië in de eerste groepswedstrijd van het WK. Volgens de bondscoach hebben de verliespartijen vooral te maken met een gebrek aan teamdiscipline, iets waar Oranje volgens de 71-jarige leermeester vol van zit.

Van Gaal sprak donderdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Ecuador. De bondscoach kreeg de vraag of hij verrast was over de nederlagen van Argentinië en Duitsland. Saudi Arabië en Japan kwamen beide op achterstand, maar bogen dat in de tweede helft om. "Het feit dat Duitsland en Argentinië verliezen, zegt wel iets. Maar ik zeg ook altijd dat verdedigen makkelijker is dan aanvallen. Ik heb in ieder geval gehoord dat Duitsland de eerste helft alleen maar aangevallen heeft. Dan verliezen ze tóch. Dat heeft met teamdiscipline te maken", stelt Van Gaal.

De bondscoach is meer dan tevreden over de discipline van zijn eigen ploeg. "Ik ben zo vrij om op te merken dat onze teamdiscipline tot de negentigste minuut doorgaat. Dat is de verdienste van deze jongens en daar heb ik het over. Deze groep is een cadeautje, want ik kan wel van alles zeggen, maar zij moeten het uitvoeren en dat proberen ze altijd. Je kan natuurlijk een wedstrijd minder zijn, dan heb ik voor iedere positie een ander. Zo heb ik ook geselecteerd", besluit Van Gaal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie