Exclusive

VN Man of the Match: Embolo met bijzonder doelpunt belangrijk voor Zwitserland

VN Man of the Match: Embolo met bijzonder doelpunt belangrijk voor Zwitserland

24-11-2022 13:00 Laatste update: 13:00
0

Zwisterland won donderdag krap met 1-0 van Kameroen. Het doelpunt van spits Breel Embolo bleek doorslaggevend. Mede doordat het voor de aanvaller van AS Monaco een erg speciaal doelpunt was, is hij verkozen tot VN Man of the Match.

De aanvaller kwam in totaal 72 minuten in actie tot hij gewisseld werd. Daarin hij in de 47ste minuut beslissend met een doelpunt na een goede voorzet van Xherdan Shaqiri. Het doelpunt was voor Embolo extra speciaal, omdat hij in Kameroen is geboren en op latere leeftijd genaturaliseerd is tot Zwitser. Embolo was dan ook zichtbaar geëmotioneerd na zijn goal en liet het na om te juichen. Tevens was het zijn eerste doelpunt op een WK.

Het doelpunt van Embolo was het enige schot wat de spits van AS Monaco loste op goal. Verder raakte de aanvaller dertig keer de bal aan en verstuurde hij zeventien passes, waarvan er dertien aankwamen. Daarmee kon Embolo een passnauwkeurigheid van 76 procent overleggen.

Door het doelpunt van Embolo won Zwitserland met 1-0 van Kameroen. In groep G komen Brazilië en Servië later op donderdag om 20.00 uur in actie.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie