Mooie redding Onana niet genoeg: Kameroen moet meerdere erkennen in Zwitserland

24-11-2022 12:55

Zwisterland heeft zijn eerste groepsduel op het WK in Qatar winnend afgesloten. Ondanks dat ook Kameroen de nodige kansen kreeg, werd het 1-0 door een doelpunt van geboren Kameroener Breel Embolo

Het duel tussen Zwitserland en Kameroen ging vrijwel heel de tijd aardig gelijk op. Het was het Afrikaanse land dat in de eerste helft de grotere kansen kreeg. Al binnen tien minuten was het Bryan Mbueno die op het doel van Yann Sommer afstevende en vanuit een moeilijke hoek de sluitpost testte. De rebound was niet aan Karl Toko Ekambi besteed. Niet veel later kreeg Eric Maxim Choupo-Moting dé kans op de 1-0 voor Kameroen toen hij alleen op de keeper afging, maar hij faalde en bleek uiteindelijk ook buitenspel te staan.

Daarna volgde een vrij tamme fase waarin beide ploegen niet tot grote kansen kwamen. Zwitserland probeerde het na een half uur wel toen Ruben Vargas de zestien in ging en de bal meegaf aan Silvan Widmer. De rechtsback haalde de achterlijn en gaf voor, maar zijn pass kwam niet bij een medespeler terecht. Daardoor bleef de brilstand op het scorebord staan bij rust.

Vlak na de rust was het Zwitserland dat de score opende. Sterspeler Xherdan Shaqiri gaf de bal voor en Embolo kon de score openen voor de Zwitsers. Opvallend genoeg werd de spits geboren in Kameroen, wat het doelpunt extra speciaal maakt. In de 65ste minuut was het weer Zwitserland dat een levensgrote kans kreeg op de 2-0. Vargas loste een schot vanaf ongeveer elf meter, maar André Onana redde fantastisch. Uit de corner die daarop volgde kreeg Embolo weer een kans, maar Frank Anguissa kon net op tijd ingrijpen.

Daarna volgde een rommelige fase waarin het spel op en neer ging. In de slotfase kreeg Zwitserland via Haris Seferovic nog een grote kans, maar Kameroen wist deze goed te verdedigen. Het bleef bij 1-0.