Nieuws

Ecuador pleit fans zich beter te gedragen tegen Oranje: 'Moeten emoties beheersen'

Ecuador pleit fans zich beter te gedragen tegen Oranje: 'Moeten emoties beheersen'

24-11-2022 11:52
0

De bond van Ecuador heeft de eigen fans verzocht zich beter te gedragen tijdens het tweede groepsduel met Oranje. De Ecuadoriaanse fans lieten zich van hun slechtste kant zien tijdens de wedstrijd tegen gastland Qatar.

De Ecuadoriaanse achterban zong in het duel met Qatar onder meer homofobe teksten over Chili, dat lange tijd probeerde het land uit te sluiten voor het WK. Dat had alles te maken met het onrechtmatige paspoort van Byron Castillo. De FIFA besloot uiteindelijk dat Ecuador mocht meedoen, maar wél drie punten aftrek krijgt voor het volgende WK. 

De bond (FEF) heeft daarom de fans opgeroepen zich beter te gedragen. 'We zijn een vreedzaam volk, we zijn goede mensen. Laten we heel voorzichtig zijn om niet iets te doen dat gevolgen kan hebben, dat ze ons een boete geven. We moeten onze emoties beheersen. Ga naar buiten en steun Ecuador meer dan ooit, maar zonder iemand aan te vallen', laat directeur Michelle Deller weten. Ecuador en Oranje spelen vrijdag het tweede groepsduel. Beide landen gaan aan kop in Groep A met drie punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie