Nieuws

Kane op tijd fit voor tweede groepswedstrijd: 'Alles is in orde, hij kan spelen'

Kane op tijd fit voor tweede groepswedstrijd: 'Alles is in orde, hij kan spelen'

24-11-2022 11:39

Bondscoach Gareth Southgate verwacht dat Hary Kane op tijd fit is voor het tweede groepsduel van Engeland. De spits raakte in het duel met Iran geblesseerd, waardoor de fans van Engeland even de adem inhielden.

Southgate laat tegenover ITV weten dat de Engelsman het naar omstandigheden prima doet. "Hij heeft de afgelopen dagen meer individueel getraind, maar het gaat goed met hem. Hij is fit genoeg om te spelen. Soms moet je even ergens extra aandacht voor hebben, maar alles is in orde. Het gaat meer om zijn voet dan om zijn enkel."

Kane was niet trefzeker in het met 6-2 gewonnen duel, maar gaf wel twee assists tijdens de eenvoudige overwinning. Engeland treft vrijdag de Verenigde Staten op het WK. "Ik hield even mijn adem in toen hij op de grond lag. Maar toen hij weer opstond, was ik gerustgesteld", besluit Southgate over de blessure van zijn aanvoerder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!