Nieuws

Mourinho zag Japanners stunten: 'Was geen verrassing, speciale mentaliteit'

Mourinho zag Japanners stunten: 'Was geen verrassing, speciale mentaliteit'

24-11-2022 10:48 Laatste update: 11:56

José Mourinho zag woensdagavond hoe Japan wist te stunten tegen Duitsland. De Portugese trainer is niet verrast dat Japan een zege over de streep kon trekken en heeft goede ervaringen met Aziatische spelers.

Mourinho sprak donderdagochtend kort op een persmoment over de wedstrijd. "Om eerlijk te zijn, was het niet zo een verrassing dat Japan van Duitsland won. Japan is een sterk team... de mentaliteit kan ook een groot verschil maken. In Europees voetbal ligt de nadruk meer op de individuele speler. Ik heb de beste Aziatische speler gecoacht, de mentaliteit is zeer speciaal", laat Mourinho weten. 

De Portugees was tussen 2019 en 2021 manager bij Tottenham Hotspur en werkte onder meer samen met Heung-min Son. Japan staat zonndag tegenover het tegenvallende Costa Rica en kan met een overwinning zichzelf kwalificeren voor de achtste finales. Tegelijkertijd móet Duitsland winnen van Spanje om nog een rol van betekenis te spelen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!