Nieuws

Van Hooijdonk niet verrast door ontslag Kuyt: 'Gewoon te weinig ervaring'

Van Hooijdonk niet verrast door ontslag Kuyt: 'Gewoon te weinig ervaring'

24-11-2022 10:37

Pierre van Hooijdonk kijkt niet raar op van het feit dat Dirk Kuyt is ontslagen door ADO Den Haag. De voormalig voetballer is van mening dat mensen binnen clubs te veel vertrouwen hebben in oud-spelers.

Van Hooijdonk hoort het nieuws tijdens de voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Zwitserland en Kameroen. "Het bewijst toch maar weer eens dat je zonder ervaring niet aan zo'n klus kan beginnen", stelt Van Hooijdonk bij de NOS. "Dirk heeft natuurlijk heel weinig ervaring als trainer, heeft één jaar het O19 bij Feyenoord gedaan. Dan is deze stap te groot. Toch zijn er nog steeds mensen binnen clubs die denken dat je deze sprong makkelijk kan maken als oud-prof."

Kuyt hield het uiteindelijk 76 dagen vol bij ADO. De club won vier van de zestien wedstrijden en staat op een teleurstellende zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De club leek op de weg terug na een stuntzege bij PEC Zwolle, maar de goede lijn kon niet worden doorgetrokken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!