Reactie

Dumfries verdedigt De Boer: 'Nu is er minder reden voor de pers om heisa te maken'

Dumfries verdedigt De Boer: 'Nu is er minder reden voor de pers om heisa te maken'

24 november - 09:05
0

Denzel Dumfries ziet gelijkenissen tussen de spelopvatting van voormalig bondscoach Frank de Boer en huidig bondscoach Louis van Gaal. Het valt de Oranje-international op dat daar nu veel minder aandacht voor is in de media, stelt hij in gesperk met Voetbal International

Tijdens het afgelopen EK werd De Boer door velen gefileerd omdat hij van de Hollandse school zou zijn afgestapt door in een 5-3-2 systeem te gaan spelen. In diezelfde formatie is Van Gaal nu bezig bij het Nederlands elftal. Dumfries weet wel waarom er nu minder discussie is. "Onder de huidige bondscoach hebben we nog nooit verloren, welk systeem we ook speelden. Dan is er minder reden voor jullie van de pers om heisa te maken", aldus de Oranje-back, die wel stelt dat het in de tijd van De Boer nieuwer was. "Onder Frank de Boer bleef het een tijdje onduidelijk welke speelwijze het ging worden, dan houden de discussies dus ook langer aan."

Toen Van Gaal in augustus 2021 aan zijn derde periode als bondscoach van Oranje begon, was hij meteen duidelijk. De eerste interlandperiode werd nog de 4-3-3 gehanteerd, maar dat kwam door de korte voorbereidingstijd die er was. "Eerst ging hij nog mee met de voorkeur vanuit de spelersgroep, daarna overtuigde hij iedereen waarom het huidige systeem op het WK het best bij deze groep past."

Ondanks dat beide trainers de 5-3-2 hanteren, is er wel degelijk een verschil volgens Dumfries. "Het doordekken vanuit het centrum van de defensie is een belangrijk punt. Dat doen we nu eerder en dieper. Het aanvalsspel komt nog aardig overeen met hoe het onder De Boer op het EK was", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie