Reactie

Klaassen hoopt op basisplaats tegen Ecuador: 'Voor mijn gevoel is het dichtbij'

Klaassen hoopt op basisplaats tegen Ecuador: 'Voor mijn gevoel is het dichtbij'

24 november - 08:05
0

Davy Klaassen hoopt op een basisplaats tegen Ecuador aankomende vrijdag. De Oranje-international viel goed in tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Senegal (0-2), zo goed zelfs dat hij de tweede treffer voor zijn rekening nam.

Voor bondscoach Louis van Gaal is de keuze reuze op de 'tien' positie. Met Cody Gakpo, Xavi Simons en eventueel Steven Berghuis heeft Klaassen genoeg concurrentie. Toch denkt de Ajax-middenvelder dat hij kans maakt om vanaf minuut één te gaan starten.

"Iedereen wil een basisplaats, ik ook. En voor mijn gevoel is het dichtbij", begint Klaassen op de persconferentie. "Onder deze trainer heb ik al heel veel wedstrijden gespeeld. Hij heeft me al vaak laten beginnen en is altijd heel duidelijk tegen mij. Dat is fijn."

Net als vele andere Ajax-spelers, was Klaassen niet bezig aan zijn beste periode in het shirt van de Amsterdammers. Dat is iets wat volgens hem niet uitmaakt voor dit WK. "Dat staat los van elkaar. Natuurlijk maakt het voor de bondscoach uit hoe je bij je club presteert. Maar hij kijkt vooral naar wat je bij Oranje doet en gedaan hebt. Hij is heel duidelijk in wat hij verwacht van een speler."

Klaassen zal zich naast zijn basisplaats misschien nog wat zorgen maken om een ander voorval. Zijn moeder brak haar been tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal, maar maakt het nu goed.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie