Reactie

Geen druk voor Tadic tegen Brazilië: 'Dit voelt voor ons als naar de oorlog gaan'

Geen druk voor Tadic tegen Brazilië: 'Dit voelt voor ons als naar de oorlog gaan'

24-11-2022 07:50
0

Voor Dusan Tadic brengt spelen op een WK tegen titelfavoriet Brazilië geen druk met zich mee. De Serviër op jonge leeftijd al het nodige mee en noemt de deelname aan het toernooi 'als naar de oorlog gaan'.

Op jonge leeftijd kreeg een nietsvermoedende Tadic te maken met de Kosovo-oorlog, waardoor hij vele bommen vlak naast zich heeft horen ontploffen. De Ajax-aanvoerder bracht zijn tijd destijds vooral door in de schuilkelders en noemt dat 'een verschrikkelijke ervaring' in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toch heeft de traumatische ervaring ook eigenschappen bij hem ontwikkeld die van pas komen in het voetbal. "Je wordt sterker en scherper als je leert overleven. Daarna schrik je niet snel meer", aldus de Serviër, die uitlegt waarom hij geen druk meer voelt. "Mensen hebben het over druk in voetbal, maar die voel ik amper. Het stelt namelijk niets voor bij de druk die komt kijken als je leven in gevaar is. Nu voel ik me vooral vereerd en wil ik genieten van een geweldige wedstrijd tegen een topland."

Volgens Tadic geldt dat niet alleen voor hem, maar ook voor zijn Servische ploeggenoten. "Wat we bijna allemaal gemeen hebben, is dat we veel hebben geleden op de weg hier naar toe. Daardoor hebben we een sterke mentaliteit en temperament. Serviërs zijn trots, maar ook goede mensen. Maar als je veel moet lijden, leer je voor jezelf en voor anderen te vechten."

Dat de Servische knokploeg hoge ogen kan gaan gooien op het komende WK, kan donderdagavond in gang worden gezet tegen Brazilië. De wedstrijd wordt op 20.00 afgewerkt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie