Nieuws

Bondscoach Canada blijft hoop houden: 'Dan pakken we Kroatë maar gewoon'

Bondscoach Canada blijft hoop houden: 'Dan pakken we Kroatë maar gewoon'

23-11-2022 23:30

John Herdman, de bondscoach van Canada, is trots op het optreden van zijn ploeg na de nipte nederlaag tegen België. De Engelsman gelooft nog altijd in een stunt van The Maple Leafs en gaat vol voor een overwinning tegen Kroatië. 

Canada was lange tijd de bovenliggende partij tegen België en had wellicht recht op meer dan één strafschop. Uiteindelijk bleef de ploeg met lege handen achter. "Ik ben trots op onze prestatie, maar eigenlijk hadden we hier moeten winnen", stelt Herdman tegenover televisiezender TSN. "We hadden vandaag de kans om de koppositie te pakken in de groep. Dat was onze missie, maar dat is niet gelukt."

De ploeg maakte een goede indruk tegen het teleurstellende België, dat er wel met de winst vandoor ging. "Ik liet hen wat cijfers zien van de wedstrijd en zei dat ze op dit niveau horen. En dat we nu Kroatië maar gaan pakken. Zo simpel is het, dat is onze nieuwe missie", stelt Herdman trots. Canada treft Kroatië, dat eerder gelijkspeelde tegen Marokko, aanstaande zondag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!