Nieuws

Courtois kent Noppert 'klein beetje': 'Draagt handschoenen van een goede vriend'

Courtois kent Noppert 'klein beetje': 'Draagt handschoenen van een goede vriend'

23-11-2022 23:01

Thibaut Courtois was woensdagavond de held van België door een strafschop te stoppen tegen Canada, maar de sluitpost is ook bekend met de voorlopig eerste doelman van Oranje. Courtois kent Andries Noppert vanwege een kennis, zo blijkt.

Courtois spreekt na de beladen wedstrijd, die België met de hakken over de sloot won, met de NOS. Het is opvallend dat men buiten de landsgrenzen van Noppert heeft gehoord, maar Courtois behoort tot die groep. "Ik ken hem een klein beetje, omdat hij handschoenen draagt van een goede vriend van mij. Ik wist wel wie hij was. Het is een heel goede keeper", zegt Courtois op vleiende wijze.

Noppert maakte een goede indruk in het duel met Senegal, dat Oranje met 2-0 wist te winnen. Het is aannemelijk dat Noppert voor de tweede groepswedstrijd ook het doel van Oranje verdedigt. De ploeg staat vrijdag tegenover Ecuador en kan zich met een overwinning plaatsen voor de achtste finales van het WK. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!