VN Man of the Match: Courtois houdt doel schoon tegen sterk Canada

23-11-2022 22:07 Laatste update: 22:11

België wist woensdagavond nipt te winnen van Canada: 1-0. Thibaut Courtois liet zich van zijn beste kant zien door een strafschop van Alphonso Davies te keren. De Belgische sluitpost van Real Madrid is vanwege zijn sterke optreden uitgeroepen tot de VN Man of the Match.

Canada begon woensdagavond sterk aan het eerste groepsduel met België. In de tiende minuut pakte Courtois een hoofdrol door de strafschop van Alphonso Davies te keren. De Canadezen kregen in de loop van de eerste helft nog voldoende kansen, maar wisten de uitstekend keepende Belg niet te passeren.

In het tweede bedrijf denderden de Canadezen door. De aanvallers van de ploeg van John Herdman gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar ook na de thee wist Courtois zijn doel schoon te houden. Hij was druk in de weer met het coachen van zijn verdediging en voorkwam zo dat Canada veel schoten op doel kon lossen. In totaal kwamen de Canadezen tot 22 schoten, maar geen enkel schot belandde achter de doellijn dankzij een sterk optreden van Courtois. De sluitpost van Real Madrid toonde nog maar eens waarom hij de beste doelman ter wereld is.